Spreken is zilver, prikkelen is goud

Een goede lezing inspireert, prikkelt, maakt nieuwsgierig en zet aan het denken. Ik zet graag veranderingen in gang door gangbare opvattingen in een ander licht te plaatsen en op hun kop te zetten. Ik schop vanzelfsprekende aannames met plezier onderuit om er goed doordachte nieuwe ideeën tegenover te zetten en probeer daarbij altijd tot de kern te komen.

Dit doe ik met humor en vuur en altijd vanuit verbinding met de groep, de toehoorders. Als je hen niet meekrijgt in je verhaal, heeft je lezing geen enkele zin. Ik ben dus geen prekende dominee die vertelt hoe het zit en voorschrijft hoe het moet.

Ik verwelkom discussie en uitgesprokenheid. Ik vind het veel leuker als iemand het hartstochtelijk met me oneens is dan dat ik onbewogen wordt aangehoord. Gelukkig gebeurt dat laatste eigenlijk nooit: de reacties zijn vrijwel altijd levendig en positief.

Thema’s

Ik geef lezingen op maat over allerlei opvoed- en onderwijsthema’s en maatschappelijke onderwerpen. Altijd vanuit mijn ietwat tegendraadse invalshoek. Daarnaast bied ik de kant-en-klare lezing “Opvoeding kan een kind ernstig beschadigen – Een ‘tirade’ tegen normen, gedragstraining, succes, positief zelfbeeld en andere opvoedideeën”. Deze ‘lezing van de plank’ duurt ongeveer twee uur.

 

Vraag een offerte aan